user_mobilelogo

 

Bent u ingeschreven als kandidaat lid? Dan komt u in aanmerking voor een tuin bij onze vereniging.

Heeft u een leuke tuin op het oog, dan kunt u, als u voor de tuin in aanmerking komt, een taxatie-overzicht ontvangen. Daarmee krijgt u een goed beeld van onderhoud op het moment van taxatie. De inboedel van het huisje blijft altijd buiten de taxatie. Wilt u iets overnemen van de inboedel, dan regelt u dat zelf met de verkoper. 

 De kosten zijn gemiddeld rond de Euro 800,00 per jaar, inclusief gebruikskosten grond, lidmaatschap bij de landelijke bank AVVN, elektriciteit, vuilafvoer en waterverbruik. U krijgt de jaarrekening in December voor het volgende jaar en heeft tot eind januari de tijd om te betalen. Het lidmaatschap bestaat grotendeels uit de m2 prijs en is daarom afhankelijk van de grootte van de tuin.

Wilt u lid worden en de opstallen en beplanting kopen? Dan wordt er een afspraak gemaakt tussen de verkoper, penningmeester en u. U ontvangt vooraf de conceptdocumenten van overdracht, het te betalen lidmaatschap voor het lopende jaar en de bijkomende kosten. Deze bijkomende kosten bestaan uit een waarborg/onderhoudsbijdrage voor de elektriciteitsaansluiting ad € 325,00 en € 160,00 entreegeld. De onderhoudsbijdrage is bestemd voor het onderhoud van de aansluitingen en de meters. Dit doet de vereniging in eigen beheer. Bij verkoop ontvangt u € 225,00 retour. Het entreegeld wordt gebruikt om de kosten van de overdracht te dekken. Denkt u aan taxatiecursussen, adverteren en administratieve werkzaamheden rond de verkoop. 

Na overdracht van de sleutels (waaronder de sleutel van het toegangshek) kunt u van de tuin gebruik maken. In de regel krijgt u tijdens de eerste maanden vrijstelling van de werkbeurten. De werkbeurten zijn onderdeel van het lidmaatschap. In de tuinploegen worden de werkbeurten op zaterdag uitgevoerd.

In 2018 wordt, naar verwachting, SViN de beheerder van de volkstuinparken. De overeenkomst tussen de Gemeente Rotterdam en SViN is nog niet getekend. Tot Nut en Genoegen zal daarna de overeenkomst aangaan met SViN. Op dit moment (januari 2018) is dat nog niet helemaal rond.

 

 

Heeft u een vraag aan ons bestuur of onze administratie? (Let op, niet voor verkoop tuinen!)

Vul dit formulier in, of kom langs op ons kantoor
Uw e-mail adres:
Onderwerp:
Bericht:
Anti-spam vraag: Hoeveel ogen hebben de meeste mensen? (vul het cijfer in)