user_mobilelogo

 

Volkstuinvereniging 'Tot Nut en Genoegen' is één van de oudste volkstuinverenigingen van Rotterdam. Op een plek waar lang geleden een vuilnisbelt was, is ons mooie complex verrezen tot een prachtig stuk natuur, waar onze leden elk seizoen naar hartelust kunnen tuinieren en ontspannen. 

 


 

LET OP 2021: Spreekuur nu eerste zaterdag in de maand 11.00-13.00 uur 

Lieve Rotterdammers,

Dankjewel voor al jullie enthousiaste reacties en verzoeken voor een volkstuin.

Vanwege de grote toeloop met aanmeldingen voor een Volkstuin zijn wij helaas genoodzaakt om geen kandidaatleden meer op de wachtlijst te zetten.
De wachtlijst is tot nader bericht gesloten per 02-03-2021.

Mensen die zich voor deze datum hebben gemeld zullen bij versoepeling van de maatregelen een uitnodiging voor een informatie avond ontvangen op volgorde van aanmelding.

Op deze avond kun je je definitief inschrijven als kandidaat lid. Na deze definitieve inschrijving word je geïnformeerd over vrijkomende tuinen.

Wij vragen uw geduld.

We beraden ons nog op welke manier jullie bijvoorbeeld de gemeenteraad kunnen informeren over je Volkstuinwensen en dat er dus eigenlijk veel meer volkstuinen nodig zijn!

Heel misschien is er bij een andere vereniging nog wel plek.
Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur VTV Tot Nut en Genoegen


 

MELDPUNT “Ik zoek een volkstuin in Rotterdam”

U kunt zich ook aanmelden op het meldpunt 

Meld u aan op het meldpunt  “Ik zoek een volkstuin in Rotterdam”
Let op hiermee monitoren we de vraag, dit is geen echte wachtlijst.
Schermafbeelding 2021 04 12 om 125735
 
 

 

 

Onze vereniging bestaat al heel wat jaren; zij werd in 1935 opgericht, en in 1938 goedgekeurd bij Koninklijk besluit. Langzaam groeide de vereniging tot zijn huidige vorm. Waar de grond vroeger met name werd gebruikt voor het verbouwen van voedsel, kreeg de vereniging langzamerhand een steeds luxer karakter.

 

Een korte geschiedenis van ons complex:

1966 Ons prachtige Clubhuis wordt gebouwd

1973 Er worden waterleidingen gelegd en ieder huisje krijgt water

1975 In alle huisjes worden watermeters geplaatst

1983 Er wordt een begin gemaakt met de aanleg van de riolering 

1986 In het clubhuis komt een toiletgroep

1991 Alle huisjes krijgen de beschikking over elektriciteit

1995 Naast het clubhuis wordt een kantoor gebouwd 

2003 Er komt buitenverlichting op het complex

 

Binnen de vereniging wordt van alles georganiseerd. Onze leden runnen een orangerie die planten kweekt en verkoopt, een tuinwinkel waar van alles te koop is, en ons gezellige clubhuis voorziet ons van onderdak als er iets te vieren is. 's Zomers worden er naast tuinwerkzaamheden talloze activiteiten georganiseerd, zoals bingo-avonden, klaverjasavonden, viswedstrijden, dartwedstrijden, creatieve bezigheden en rommelmarkten.

 

Voor de kleintjes is er een kinderclub, die in de zomer diverse leuke activiteiten organiseert en van alles onderneemt. Inmiddels hebben we ook een prachtige natuurspeeltuin voor onze kinderen. 

 

Wilt u lekker wandelen over ons complex? Er zijn diverse plekken gecreëerd waar u lekker kunt genieten van de rust. Zo hebben onze vrijwilligers een prachtige paddenpoel gemaakt, maar ook een leuk achterafje aan de andere kant van het complex. 

 

Wilt u meer weten over onze vereniging? Kijk gerust eens rond op deze site en laat u inspireren!